Το Φεβρουάριο και το Μάρτιο μια ομάδα των ασυνόδευτων ανηλίκων που διαμένουν στον ξενώνα παρακολούθησαν το θεατρικό εργαστήρι Ένα μύθο θα σας πω... Χρησιμοποιώντας το μύθο των Λαβδακιδών ως βάση, τα παιδιά που συμμετείχαν στο εργαστήριο διερεύνησαν το περιεχόμενο των συμβόλων και το ρόλο τους στην εξέλιξη της ιστορίας.

Κάθε Τρίτη απόγευμα τα παιδιά με την καθοδήγηση του εμψυχωτή θεατρικού παιχνιδιού, κ. Θάνου Τσακνάκη προσπάθησαν να ζωντανέψουν βιωματικά, με περιορισμένο λεκτικό αλλά ενισχυμένο συναισθηματικό τρόπο την πορεία των ηρώων του Οίκου των Λαβδακιδών, δίνοντας την ευκαιρία να αναδυθεί η πληθώρα και η ποικιλία των κινήτρων της ανθρώπινης δράσης στην πορεία για την αυτογνωσία και την γνώση του άλλου.

Το εργαστήριο έκλεισε στις 27 Μαρτίου με την παρουσίαση της Αντιγόνης που ετοίμασαν τα παιδιά, στο Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης «Δημήτρειο» του Μοσχάτου που μας φιλοξένησε. Οι νεαροί ηθοποιοί αναπαρέστησαν σχηματικά την πορεία, τις συναντήσεις και τις πράξεις των ηρώων του μύθου προκειμένου να βιώσουν κίνητρα, συναισθήματα, σχέσεις, εντάσεις και κάθαρση. Την παράσταση παρακολούθησαν τα φιλοξενούμενα παιδιά και νέοι, τα παιδιά που παρακολουθούν τα προγράμματα του ΚΔΑΠ και οι γονείς τους.

Το πρόγραμμα πραγματοποιήθηκε χάρη στη χρηματοδότηση της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες στο πλαίσιο του προγράμματος «Συμβίωση» με την υποστήριξη του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος.

eea  Το Έργο χρηματοδοτείται από τον Ευρωπαϊκό Οικονομικό Χώρο (την Ισλανδία, το Λιχτενστάιν και τη Νορβηγία) μέσω του ΔΟΜ, Διαχειριστική Αρχή του προγράμματος SOAM